Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până la încorporarea acestuia și se lasă deoparte.
Albușurile se bat spumă cu mixerul. Se adaugă un praf de sare și zahărul treptat. Se bate până la dizolvarea acestuia.
Gălbenușurile amestecate cu uleiul se adaugă ușor peste albușurile bătute. Se pune și zahărul vanilat. Praful de copt se amestecă cu făină și se încorporează în compoziție cu un tel cu mișcări de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție.
Se împarte compoziția în cinci castronele pentru cele cinci culori într-un mod cât mai egal. Sau se cântăresc pentru siguranță. În fiecare castronel se pun câteva picături de colorant alimentar. Eu am folosit colorant gel.
Se amestecă foarte bine. Se pune hârtie de copt într-o tavă de tort detașabilă cu diametrul de 23 cm.
Compoziția violet se toarnă în centrul formei de tort. Peste ea se adaugă pe rând culorile, în această ordine: albastru, verde, portocaliu și roșu. Acestea trebuie turnate mereu în centrul formei, una peste alta.
Forma de tort se introduce în cuptorul încins în prealabil și se coace la 180° cu ventilație până trece testul scobitorii.
După ce blatul s-a copt, se scoate tava din cuptor și se lasă puțin la răcit. Se detașează marginea formei și se lasă să se răcească complet.