Tort curcubeu

tort curcubeu

Acest tort curcubeu este o explozie de culoare. Va încununa cu succes orice masă la ocazii speciale și va atrage toate privirile. Deși pare greu de făcut, defapt nu este așa! Am folosit un blat simplu pe care l-am colorat în cinci culori și l-am acoperit cu ciocolată albă.

curcubeu

Tort curcubeu

Prep Time 30 mins
Cook Time 4 hrs
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă

Ingredients
  

Blat

  • 7 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 230 g Făină
  • 100 g Ulei
  • 1 plic Praf de copt
  • 2 plicuri Zahăr vanilat
  • 1 praf Sare
  • Coloranți alimentari 5 culori

Glazura

  • 100 g Ciocolată albă
  • 20 g Unt
  • 1 lg Lapte
  • Sprinkles

Instructions
 

Blat

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până la încorporarea acestuia și se lasă deoparte.
  • Albușurile se bat spumă cu mixerul. Se adaugă un praf de sare și zahărul treptat. Se bate până la dizolvarea acestuia.
  • Gălbenușurile amestecate cu uleiul se adaugă ușor peste albușurile bătute. Se pune și zahărul vanilat. Praful de copt se amestecă cu făină și se încorporează în compoziție cu un tel cu mișcări de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție.
  • Se împarte compoziția în cinci castronele pentru cele cinci culori într-un mod cât mai egal. Sau se cântăresc pentru siguranță. În fiecare castronel se pun câteva picături de colorant alimentar. Eu am folosit colorant gel.
  • Se amestecă foarte bine. Se pune hârtie de copt într-o tavă de tort detașabilă cu diametrul de 23 cm.
  • Compoziția violet se toarnă în centrul formei de tort. Peste ea se adaugă pe rând culorile, în această ordine: albastru, verde, portocaliu și roșu. Acestea trebuie turnate mereu în centrul formei, una peste alta.
  • Forma de tort se introduce în cuptorul încins în prealabil și se coace la 180° cu ventilație până trece testul scobitorii.
  • După ce blatul s-a copt, se scoate tava din cuptor și se lasă puțin la răcit. Se detașează marginea formei și se lasă să se răcească complet.

Glazura

  • Într-un vas mic se pune ciocolata, untul și laptele și se topesc la bain-marie. Se ia de pe foc și după ce s-a mai răcit puțin (nu trebuie să fie foarte fierbinte) se toarnă pe tort, începând din centru.
  • Se decorează cu sprinkles și se pune la frigider câteva ore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating