Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă gălbenușurile amestecate cu untul topit, esența de vanilie și praful de sare. Cu o spatulă se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se pune hârtie de copt într-o tavă detașabilă de tort și se toarnă în ea compoziția. Tava se pune în cuptorul încălzit în prealabil și se coace la180° aproximativ 25 min. sau până când trece testul scobitorii. După ce s-a copt se lasă blatul la răcit pe un grătar.
Sirop
Se fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul, se apreste focul și se adaugă apă de trandafiri. Se lasă să se răcească.
Mousse de trandafiri
Gelatina se pune la înmuiat în 100 g de apă. Se încălzește 160 g smântână pentru frișcă și se adaugă gelatina înmuiată. Se oprește focul și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
400 g smântână pentru frișcă se pune într-un bol și se bate cu zahărul pudră. Se adaugă dulceața de trandafiri și se amestecă. Toată compoziția se spumează cu un blender verticat. Apoi se adaugă smântana cu gelatina și se amestecă cu o spatulă.
Ganas
Smântana și ciocolata se încălzesc pe baie de abur. După ce să topit ciocolata se ia vasul de pe foc și se adaugă colorantul alimentar. Se amestecă bine și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Asamblare
Blatul de tort se taie în două pe orizontală. Partea de sus a blatului se așează pe un platou apoi se pune inelul formei de tort. Se toarnă mousse-ul de trandafiri și se pune la frigider pentru o oră.
După ce mousse-ul s-a întărit putin se pune cealaltă parte de blat, se apasă ușor și se pune din nou la frigider pentru două ore.
Se scoate platoul din figider. Cu o spatulă subțire se desprinde cu grijă blatul și se scoate inelul formei de tort. Se toarnă ganasul de ciocolată albă și se pune platoul din nou la frigider pentru o oră. Se decorează tortul cu trandafiri glazurati.