Într-un bol se mixează foarte bine cele două tipuri de zahăr și untul moale. Se adaugă pe rând ouăle și se amestecă bine după fiecare. Se adaugă iaurtul, toate condimentele, praful de copt și bicarbonatul.
Cu o spatulă se încorporează în aluat morcovul ras, apoi făina. Compoziția se toarnă în mod egal în două forme detașabile de tort în care s-a pus hârtie de copt. Se pun tăvile în cuptorul preîncălzit și se coc blaturile 25-26 minute la 170°. După ce s-au copt se scot blaturile din tăvi și se lasă să se răcească pe un grătar.
Caramel
Se pune zahărul să se topească într-o tigaie cu fundul gros. Când a căpătat o culuare cafenie se adaugă bucățelele de unt și se amestecă rapid. Se toarnă în fir subțire și smântâna amestecând continuu. Se lasă să dea câteva clocote apoi se toarnă într-un castron încăpător și se lasă să se răcească. Din toată cantitate de caramel se folosește pentru tort cât se dorește, iar restul se pune într-un borcan și se ține în frigider. Se poate folosi la alte deserturi.
Crema
Într-un castron se pun toate ingredientele și se mixează foarte bine până când crema formata capătă o consistență fină. Nu trebuie mixat foarte mult pentru că se poate tăia crema!
Asamblare
Pe un platou se pune o lingură de crem în mijloc peste care se aseaza un blat de tort cu fața în jos. Se întinde un strat generos de cremă, apoi cu o lingură se pune și un strat de carmel.
Se pune celălalt blat de tort, iar deasupra se întinde restul de cremă și un strat de caramel. Caramelul se întinde ușor cu o lingura pe toată suprafața tortului. Tortul se pune la rece pentru câteva ore înainte de a fi servit.