Se încinge cuptorul la 180°. Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul pus treptat. După ce ouăle au crescut în volum se adaugă uleiul.
Cu un tel se încorporează făina amestecând de jos în sus. Compoziția astfel obținută se toarnă în două tăvi detașabile de tort, tapetate cu hârtie de copt. Diametrul tăvilor să fie de 18 cm.
Tăvile se pun in cuptor până ce blaturile au crescut și s-au rumenit. Se verifică dacă sunt gata cu o scobitoare. Când s-au copt se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Sirop
Cât timp se coc blaturile de tort, se prepară siropul. Într-o cratiță se pune zahărul pe foc să se topească până capătă o culoare deschisă de caramel. Nu trebuie să se ardă pentru că devine amar. Se toarnă apa peste zahăr (având grijă la aburul care frige ) și se lasă să fiarbă până siropul se leagă și zahărul este dizolvat. Se ia de pe foc , se pune esență de rom și se lasă la răcit.
Crema pentru umplut
Într-un bol se bate smântână cu mixerul până își dublează volumul. Se adaugă zahărul pudră, apoi se pune frișca obținută în frigider până se folosește.
Crema pentru ornat
Smântana dulce, mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie se mixează într-un bol. Trebuie să devină o crema aerată și fină. Se pune în frigider până se folosește
Asamblare
Se taie fiecare blat în două obținându-se astfel patru blaturi. Pe un platou de servit se pune o parte de blat , se însiropează cu câteva linguri de sirop și se adaugă ⅓ din crema pentru umplut.
Urmează al doilea blat care se însiropează. Se pune crema și tot așa până se pune ultimul blat care doar se însiropează. Se îmbracă tortul în crema pentru ornat.
Se fac rozete cu crema pusă într-un poș și se decorează cu trandafiri și prăjiturele tip EtiPuf și bomboane tip Raffaello.