Albușurile cu un praf de sare se bat spumă tare cu mixerul într-un bol. Se adaugă treptat zahărul și se continuuă până ce acesta nu se mai simte. Se toarnă în fir subțire untul topit dar nu cald, apoi laptele și esența de vanilie.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se încorporează în compozilie folosind o spatulă. Se adaugă miezul de nucă apoi compoziția se toarnă într-o formă detașabilă de tort în care s-a pus hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace blatul de tort 40 minute la 170° sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt blatul se scoate tava din cuptor iar blatul se lasă să se taceasca pe un grătar.
Între timp se pune la fiert laptele împreună cu zahărul pentru sirop. Când s-a topit zahărul se oprește focul și se adugă esența de vanilie. Se lasă să se răcească.
Ciocolata albă ruptă în bucăți se topește pe baie de abur apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Brânza mascarpone se bate într-un bol cu mixerul și se adaugă puțin câte puțin ciocolata albă.
Frișca lichidă se toarnă toată peste crema cu ciocolată și se bate cu mixerul la viteză mică la început apoi la viteză mare până totul devine o cremă consistentă. Vișinele se scot din compot și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Blatul de tort se taie în două pe orizontală. Se pune o lingură de cremă pe un platou apoi se așează o parte de blat. Se însiropează blatul, se adaugă un strat de cremă, vișinele scurse, așezate una lângă altă, apoi alt strat de cremă.
Se pune cealaltă parte de blat, se însiropează blatul apoi se îmbracă tortul cu cremă. Folosind un poș se face o bordură de cremă deasupra tortului peste care se presară fulgii de nea din zahăr. Tortul se ține la frigider cel puțin trei ore înainte de servire.