Go Back
tocanita de pui cu ciuperci si smantana

Tocăniță de pui cu ciuperci și smântână

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 2 Pulpe pui
  • 300 g Ciuperci Pleurotus
  • 30 g Ulei
  • 1 cutie Roșii tocate 400g cutia
  • 200 g Smântână 30% grăsime
  • 4 catei Usturoi
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Mărar proaspăt tocat

Instructions
 

  • Se pune la încins uleiul într-o tigaie și se rumenesc pulpele spălate și tăiate în două. Se scot pe o farfurie după ce s-au rumenit pe toate părțile.
  • În aceeași tigaie se rumenesc ciupercile spălate și feliate. Când a scăzut toată apa lăsată de ele și au început să se rumeneasca se adaugă pulpele, cutia de roșii, sare și piper. Se lasă să fiarbă sub capac, la foc mediu până începe să se lege sosul format.
  • Se adugă smântâna lingură cu lingură amestecând după fiecare. Cățeii de usturoi se zdrobesc sau se toacă mărunt și se adaugă în mâncare împreună cu mărarul. După un clocot, două se oprește focul și se servește alături de garnitura preferată.