Tocăniță de pui cu ciuperci și smântână
Știți genul acela de mâncare ce îți dă un sentiment de bine, de confort, de acasă? Ei, așa este și această tocăniță de pui cu ciuperci și smântână, este gustoasă și îți încălzește sufletul.
Rețeta este foarte simplă și cu ingrediente la îndemână oricui așa că poate fi pregătită foarte ușor într-un timp scurt. Noi am servit-o alături de piure de cartofi și mămăligă(unii dintre noi preferă mămăligă cu orice mâncare), piureul fiind pregătit puțin mai diferit. Adică pe lângă unt și lapte cald am adăugat câteva cuburi de brânză topită piureul devenind astfel mult mai cremos și gustos.
Eu va las doar rețeta de tocăniță de pui cu ciuperci și smântână, cu ingredientele cântărite și rămâne la alegerea fiecăruia cu ce o servește. Poate fi servită lângă orez, paște sau chiar lângă alt fel de piure, după cum preferați.
Tocăniță de pui cu ciuperci și smântână
Ingredients
- 2 Pulpe pui
- 300 g Ciuperci Pleurotus
- 30 g Ulei
- 1 cutie Roșii tocate 400g cutia
- 200 g Smântână 30% grăsime
- 4 catei Usturoi
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
- Mărar proaspăt tocat
Instructions
- Se pune la încins uleiul într-o tigaie și se rumenesc pulpele spălate și tăiate în două. Se scot pe o farfurie după ce s-au rumenit pe toate părțile.
- În aceeași tigaie se rumenesc ciupercile spălate și feliate. Când a scăzut toată apa lăsată de ele și au început să se rumeneasca se adaugă pulpele, cutia de roșii, sare și piper. Se lasă să fiarbă sub capac, la foc mediu până începe să se lege sosul format.
- Se adugă smântâna lingură cu lingură amestecând după fiecare. Cățeii de usturoi se zdrobesc sau se toacă mărunt și se adaugă în mâncare împreună cu mărarul. După un clocot, două se oprește focul și se servește alături de garnitura preferată.