Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei. Se adaugă spanacul și se lasă pe foc până scade tot lichidul format, amestecând din când în când.
Într-un castron se pun dovleceii rași și scurși de apa lor. Apoi se adaugă crema de brânză, parmezanul, spanacul călit și mărarul și se amestecă. Se adaugă ouăle bătute puțin cu o furculiță, sarea și piperul.
Într-o formă de tartă se așează 400g aluat foitaj, o foaie de aluat. Se ridică aluatul pe pereții formei iar surplusul se îndepărtează cu un cuțit. Se toarnă umplutura și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat, alte 400g. Se unge toată suprafața tartei cu ou bătut iar cu un cuțit se fac mici crestături.
Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil la 200° și se coace tarta timp de 40 minute. După ce s-a rumenit se soate tava din cuptor, se lasă să se răcească apoi se scoate tarta din tavă și se portionează.