Portocalele spălate și tăiate se pasează cu un chopper. Într-un bol se pun ouăle, sarea și se spumează cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se amestecă până ce acesta nu se mai simte în compoziție. Se adaugă untul topit pe baie de abur sau la microunde.
Apoi se adaugă laptele, esența de vanilie și praful de copt. Se încorporează piureul de portocale iar apoi făina adăugată treptat. Compoziția se toarnă într-o tavă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace 30 min. la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească înainte de a fi decorată.
Crema
Ciocolata ruptă în bucăți se topește pe baie de abur. Apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Untul moale se bate cu mixerul până se spumează și devine cremos. Treptat se adaugă zahărul pudră și esența de portocale.
Ciocolata albă se adaugă lingură cu lingură în crema de unt. Crema astfel obținută se întinde pe toată suprafața tartei.
Decor
Tarta se decorează cu felii și coajă rasă de portocală.