
Tartă cu portocale și ciocolată albă, o super ușoară rețetă de prăjitură cu citrice și cremă de ciocolată și unt. Nu doar că arată foarte apetisant dar aroma de portocale te cucerește pur și simplu.

Am folosit pentru această rețetă portocale întregi, cu tot cu coajă. Pe care, după ce le-am spălat foarte bine, le-am transformat într-un piure cu ajutorul unui chopper. Apoi le-am adăugat în compoziția de ouă. Pentru decor am feliat o portocală și am pus feliile pe o tavă cu hârtie de copt. Le-am copt sau mai bine zis le-am uscat la o temperatura mică în timp ce am pregătit prăjitura. Toată pregătirea rețetei nu mi-a luat mai mult de 20 de minute și nici nu am folosit multe vase că să o pregătesc.
Veți vedea după ce veți citi rețeta de tartă cu portocale și ciocolată albă că nu are mulți pași de urmat. Este nevoie doar de puțină organizare .

Tartă cu portocale și ciocolată albă
Equipment
- Chopper
- Mixer
- Tava pentru tarta
Ingredients
Tarta
- 5 Ouă
- 3 Portocale întregi
- 200 g Zahăr
- 135 g Unt
- 115 ml Lapte
- 155 g Făină
- 2 lgt Esentă de vanilie
- 2 lgt Coajă rasă de portocale
- 1 lgt Praf de copt
- ⅕ lgt Sare
Crema
- 250 g Unt 82% grasime
- 200 g Ciocolată albă
- 65 g Zahăr pudră
- 2 lgt Esență de portocale
Instructions
Tarta
- Portocalele spălate și tăiate se pasează cu un chopper. Într-un bol se pun ouăle, sarea și se spumează cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se amestecă până ce acesta nu se mai simte în compoziție. Se adaugă untul topit pe baie de abur sau la microunde.
- Apoi se adaugă laptele, esența de vanilie și praful de copt. Se încorporează piureul de portocale iar apoi făina adăugată treptat. Compoziția se toarnă într-o tavă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace 30 min. la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească înainte de a fi decorată.
Crema
- Ciocolata ruptă în bucăți se topește pe baie de abur. Apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Untul moale se bate cu mixerul până se spumează și devine cremos. Treptat se adaugă zahărul pudră și esența de portocale.
- Ciocolata albă se adaugă lingură cu lingură în crema de unt. Crema astfel obținută se întinde pe toată suprafața tartei.
Decor
- Tarta se decorează cu felii și coajă rasă de portocală.