Go Back
tarta fasole chorizo

Tartă cu fasole și chorizo

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 6 porţii

Equipment

  • Blender vertical
  • Tava pentru tarta

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 2 cutii Fasole alba a câte 240g fiecare
  • 1 cutie Fasole rosie de 255g
  • 2 lg Zeamă de fasole
  • ¼ lgt Chili
  • 4 Cepe
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 1 lg Pastă de tomate
  • 200 g Cașcaval
  • 100 g Chorizo se poate pune și mai mult
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Ceapa se taie julien și se călește în ulei de măsline. După ce s-a înmuiat se adaugă pasta de tomate.
  • Cele două tipuri de fasole se scurg (se opresc două linguri) și se pun într-un vas înalt cu sare, piper, chili și cele două linguri din zeama de fasole. Se pasează totul cu un blender vertical.
  • Se încinge cuptorul la 190°. Într-o tavă de tartă se pune aluatul de foietaj astfel încât să îmbrace și pereții tăvii. Se adaugă fasolea bătută, apoi ceapa călită. Peste ceapă se pun feliile de chorizo. Deasupra se rade cașcavalul.
  • Se introduce tava în cuptor și se coace până se rumenește. Este foarte bună atât caldă cât și rece.