Tartă cu fasole și chorizo

tarta fasole chorizo

Nu pot spune decât că este incredibil de gustoasă această tartă cu fasole și chorizo. Este o combinație de ingrediente pe placul tuturor românilor: fasolea bătută și un tip de cârnat de porc specific spaniol, chorizo.

Deși aspectul nu spune prea multe gustul acestei tarte vă va surprinde. Noi am servit-o într-o sâmbătă la prânz și ne-a cucerit pe loc. So let’s make it ! 🙂

tarta fasole chorizo

Tartă cu fasole și chorizo

Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Servings 6 porţii

Equipment

  • Blender vertical
  • Tava pentru tarta

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 2 cutii Fasole alba a câte 240g fiecare
  • 1 cutie Fasole rosie de 255g
  • 2 lg Zeamă de fasole
  • ¼ lgt Chili
  • 4 Cepe
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 1 lg Pastă de tomate
  • 200 g Cașcaval
  • 100 g Chorizo se poate pune și mai mult
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Ceapa se taie julien și se călește în ulei de măsline. După ce s-a înmuiat se adaugă pasta de tomate.
  • Cele două tipuri de fasole se scurg (se opresc două linguri) și se pun într-un vas înalt cu sare, piper, chili și cele două linguri din zeama de fasole. Se pasează totul cu un blender vertical.
  • Se încinge cuptorul la 190°. Într-o tavă de tartă se pune aluatul de foietaj astfel încât să îmbrace și pereții tăvii. Se adaugă fasolea bătută, apoi ceapa călită. Peste ceapă se pun feliile de chorizo. Deasupra se rade cașcavalul.
  • Se introduce tava în cuptor și se coace până se rumenește. Este foarte bună atât caldă cât și rece.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating