Go Back

Tartă cu brânză și vinete

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
40 minutes
Servings 6 porții

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 200 g Brânză moale cu mucegai
  • 100 g Smântână 30% grăsime
  • 85 g Cașcaval ras
  • 1 Vânătă
  • 1 Galbenuș de ou
  • 1 lgt Lapte
  • 2 lg Ulei
  • lgt Sare
  • lgt Piper
  • 1 lg Miez de semințe floarea soarelui
  • Roșii cherry

Instructions
 

  • Se pune aluatul de foietaj într-o tavă pe hârtie de copt. Smântana se amestecă cu cașcavalul, sarea și piperul. Se întinde peste aluat lăsând marginile neacoperite. Se feliază brânză cu mucegai și se așează peste crema de smântână și cașcaval.
  • Vânăta spălată se feliază. Feliile de vânătă se rumenesc puțin în ulei cât să se înmoaie și se așează peste stratul de brânză. Din loc in loc se pun jumătăți de roșii.
  • Se amestecă gălbenușul cu laptele și se ung marginile de aluat neacoperite de umplutură. Cu ajutorul hartiei de copt se ridică aluatul peste umplutură.
  • Se unge iar cu ou și se presară miezul de semințe de floarea soarelui. Se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace 25 minute la 190°.