Tartă cu brânză și vinete
Tartă cu brânză și vinete, foietaj cu umplutură cremoasă de brânză și vinete. Delicioasă atât caldă cât și rece alături de o salată de legume.
Așa cum sunt aproape toate rețetele mele, simplu de pregătit, așa este și această tartă cu brânză și vinete. În cel mult 15 minute este gata de pus în cuptor iar între timp, până se coace, nu trebuie făcută decât salata de vară cu roșii proaspete și castraveți.
Am folosit o brânză cu mucegai alb foarte cremoasă, ceva de genul Brie sau Camembert pe care am pus-o peste un strat de smântână și cășcaval ras. Iar deasupra am pus felii de vânată trase în foarte puțin ulei și câteva roșii cherry tăiate pe jumătate. A ieșit pur și simplu minunată ca aspect dar mai ales foarte gustoasă.
Tartă cu brânză și vinete
Ingredients
- 400 g Aluat de foietaj
- 200 g Brânză moale cu mucegai
- 100 g Smântână 30% grăsime
- 85 g Cașcaval ras
- 1 Vânătă
- 1 Galbenuș de ou
- 1 lgt Lapte
- 2 lg Ulei
- ⅓ lgt Sare
- ⅓ lgt Piper
- 1 lg Miez de semințe floarea soarelui
- Roșii cherry
Instructions
- Se pune aluatul de foietaj într-o tavă pe hârtie de copt. Smântana se amestecă cu cașcavalul, sarea și piperul. Se întinde peste aluat lăsând marginile neacoperite. Se feliază brânză cu mucegai și se așează peste crema de smântână și cașcaval.
- Vânăta spălată se feliază. Feliile de vânătă se rumenesc puțin în ulei cât să se înmoaie și se așează peste stratul de brânză. Din loc in loc se pun jumătăți de roșii.
- Se amestecă gălbenușul cu laptele și se ung marginile de aluat neacoperite de umplutură. Cu ajutorul hartiei de copt se ridică aluatul peste umplutură.
- Se unge iar cu ou și se presară miezul de semințe de floarea soarelui. Se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace 25 minute la 190°.