Go Back
banoffee

Tartă cu banane-Banoffee Pie

Prep Time 30 minutes
timp de racire 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Servings 12 portii

Equipment

  • 1 Tava pentru tarta 23cm

Ingredients
  

  • 400 g Biscuiți digestivi
  • 400 g Dulce de leche
  • 2 Banane mari
  • 500 g Smântână dulce 32%grăsime
  • 165 g Unt 80% grăsime
  • 65 g Zahăr pudră
  • 30 g Ciocolată

Instructions
 

  • Biscuiții se mărunțesc într-un blender, chopper. Se pun într-un castron și se amestecă cu untul topit.
  • Smântâna rece, din frigider, se pune într-un castron și se bate foarte bine cu mixerul. Când începe să capete consistență , să se îngroașe, se adaugă zahărul pudră. Atenție să nu se taie frișca dacă se bate prea mult!
  • Într-o formă de tartă se pune hârtie de copt pe funul ei peste care se adaugă biscuiții amestecați cu untul. Se tasează cu o lingură sau un pahar ridicând din copozitia de biscuiți și pe marginile formei de tartă.
  • Peste biscuiți se toarnă stratul de caramel, dulce de leche, apoi se așează una lângă alta feliile de banane.
  • Peste feliile de banane se întinde un strat subțire de frișcă iar restul de frișcă se pune într-un poș și se decorează tarta. Cu un cuțit de curățat legume se taie cârlionți din ciocolată pe deasupra tartei.
  • Se pune tava în frigider pentru trei ore apoi se scoate și cu ajutorul hârtiei de copt se scoate tarta din tavă și se mută pe un platou.