Go Back
supa crema de rosii cu busuioc si parmezan

Supă cremă de roșii cu busuioc și parmezan

Prep Time 30 minutes
Cook Time 35 minutes
Servings 2 porţii

Equipment

  • Blender vertical

Ingredients
  

  • 1,250 kg Roșii
  • 150 ml Supă de pui (legume)
  • 50 g Parmezan
  • 20 ml Ulei de măsline
  • 1 Ceapă
  • 1 Ardei bulgăresc
  • 1 lgt Oregano uscat
  • 1 capatana Usturoi mică
  • Frunze de busuioc verde
  • Sare
  • Piper

Instructions
 

  • Într-o tavă cu puțin ulei de măsline se pun legumele tăiate în sferturi. Căpățâna de usturoi se desface iar cățeii de usturoi se pun așa întregi în tavă printre legume. Se presară oregano și frunzele de busuioc și se stropește totul cu restul de ulei.
  • Tava se pune la copt în cuptorul încins la 200°. Din când în când se întorc legumele pentru o coacere uniformă. După ce s-au copt se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Apoi se dă totul prin sită. Rezultă un piure care se subțiază cu supa de pui sau de legume. Se potrivește gustul cu sare și piper.
  • În momentul servirii se pun în fiecare porție de supă fâșii de parmezan tăiate cu un cuțit de curățat legume și câteva frunzulițe de busuioc.