Go Back
supa crema linte verde

Supă cremă de linte verde

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 6 porţii

Equipment

  • Blender vertical

Ingredients
  

Supă

  • 300 g Linte verde
  • 1 Ceapă
  • 1 Morcov
  • 1 Ardei verde
  • 1 Păstârnac
  • 1.800 ml Apă sau Stock
  • 2 lg Pastă de tomate
  • 1 lgt Legume deshidratate sau un cub concetrat de legume pentru cine folosește
  • Frunze de pătrunjel
  • 1 lg Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Crutoane

  • Felii de pâine
  • 2 lg Ulei de măsline
  • ½ lgt Oregano
  • ½ lgt Usturoi granulat
  • ½ lgt Cimbru

Instructions
 

Supa

  • Se taie legumele spălate. Într-o oală se pune uleiul la încins peste care se adaugă ceapa tăiată. După câteva secunde se adaugă restul de legume împreună cu lintea spălată și scursă.
  • Totul se acoperă cu apă ( stock) și se lasă să fiarbă aproximativ 20-25 minute. Se adaugă și pasta de tomate, se mai dă într-un clocot după care se pun frunzele de parunjel tăiate.
  • Când au fiert legumele se ia oala de pe foc și cu blender vertical se pasează legumele. Se potrivește gustul cu sare și piper. Acum supa este gata!

Crutoane

  • Într-o tavă se pun feliile de pâine tăiate cuburi. Se stropesc cu 2 linguri de ulei și condimente.
  • Tava se pune la cuptor la 200° și din când în când se amestecă pentru o rumenire uniformă.