Go Back
supa crema de cartofi

Supă cremă de cartofi

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4 porții

Equipment

  • Blender vertical

Ingredients
  

  • 1 kg Cartofi
  • 1 Ceapă
  • 1 lg Ulei de măsline
  • 1 lg Smântână 30% grăsime
  • 650 g Apă
  • 1 lg Legume deshidratate
  • 100 g Bacon
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Fulgi chili
  • Crutoane de paine

Instructions
 

  • Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți potrivite. Se țin cartofii într-un castron acoperiți cu apă rece până când se folosesc.
  • Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Într-o oală încăpătoare se încălzește uleiul de măsline, apoi se adaugă ceapa. Se adaugă cartofii scurși de apa în care au stat. Se amestecă.
  • Peste cartofi se adaugă apa și legumele deshidratate. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mediu până încep să se sfărâme cartofii.
  • Baconul se taie mărunt și se rumenește într-o tigaie antiaderentă până devine crocant.
  • Se scoate o cană din lichidul din oală iar cartofii se pasează cu blenderul verical. Se adaugă smântâna, sarea și piperul. Se subțiază cu lichidul oprit.
  • Se servește supa cremă de cartofi în castron cu bacon, crutoane și fulgi chili presărate deasupra.