Supă cremă de cartofi
Supă cremă de cartofi cu topping de bacon, una din cele mai gustoase supe cremă și cea mai simplu de de pregătit. Supă cremă delicioasă, apreciată de copii și adulți.
Dacă nu ați pregătit până acum acasă la voi o supa cremă de cartofi, să știți că este musai să începeți să o pregătiți. Vă asigur că va deveni preferata voastră, dar mai ales a copiilor voștri, dacă aveți. Este o supă foarte gustoasă și sățioasă pe care o puteți pregăti în tot timpul anului din câteva ingrediente.
Pentru a obține o supă cremă foarte simplu eu folosesc un blender vertical. Îmi este foarte comod să-l folosesc pentru tot ce vreau să pasez și se curăță foarte ușor. Nu trebuie să spăl nu știu câte componente ale acestuia, ci doar partea de jos foarte simplu. Dacă nu aveți în bucătărie un astfel de ajutor este bine să investiți într-unul pentru că vă este de folos. Găsiți în magazine brender vertical de la diferite branduri la prețuri accesibile.
Pentru această rețetă de supă cremă cu topping de bacon este nevoie firește și de bacon. Varianta de bacon pe care eu o folosesc este cea uscată, ușor afumată, fară prea multă grăsime. Îmi place foarte mult acest fel de bacon pentru că atunci când îl trag la tigaie, baconul devine crocant, uscat și nu lasă multă grăsime. Un astfel de bacon presărat în castronul cu supă este o nebunie.
Cine dorește poate pregăti această rețetă de supă în zilele de post dacă se renunță la bacon, iar smântâna se înlocuiește cu iaurt sau smântână de cocos. Se poate folosi orice altfel de smântână vegana pe care o preferați.
Supă cremă de cartofi
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 1 kg Cartofi
- 1 Ceapă
- 1 lg Ulei de măsline
- 1 lg Smântână 30% grăsime
- 650 g Apă
- 1 lg Legume deshidratate
- 100 g Bacon
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Piper
- Fulgi chili
- Crutoane de paine
Instructions
- Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți potrivite. Se țin cartofii într-un castron acoperiți cu apă rece până când se folosesc.
- Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Într-o oală încăpătoare se încălzește uleiul de măsline, apoi se adaugă ceapa. Se adaugă cartofii scurși de apa în care au stat. Se amestecă.
- Peste cartofi se adaugă apa și legumele deshidratate. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mediu până încep să se sfărâme cartofii.
- Baconul se taie mărunt și se rumenește într-o tigaie antiaderentă până devine crocant.
- Se scoate o cană din lichidul din oală iar cartofii se pasează cu blenderul verical. Se adaugă smântâna, sarea și piperul. Se subțiază cu lichidul oprit.
- Se servește supa cremă de cartofi în castron cu bacon, crutoane și fulgi chili presărate deasupra.