Go Back

Supă cremă cu dovlecei și spanac

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3 porții

Equipment

  • Blender vertical

Ingredients
  

  • 1 Dovlecel mare
  • 1 Ceapă
  • 2 Ardei grași galbeni
  • 1 Ardei bulgăresc
  • 2 lg Ulei de masline
  • 1 mana Baby spanac o mână generoasă
  • 1 lgt Legume deshidratate
  • 1 lg Smântână 30% grăsime
  • 500 g Apă
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper

Pentru servit

  • Telemea tăiată pătrățele
  • Sos piri-piri

Instructions
 

  • Legumele se curată, se spală și se taie în bucăți potrivit de mari. Într-o oală ceapa se călește puțin în ulei cât să se înmoaie. Se adaugă dovlecelul, ardeii, legumele deshidratate și apa. Se acoperă oală și se lasă să fiarbă 10-15 minute.
  • Se adaugă spanacul spălat și scurs de apă și se potrivește gustul cu sare și piper. Se mai lasă să fiarbă 5 minute.
  • Se ia oală de pe foc și se pasează supa cu un blender. Se adaugă smântâna și se amestecă.