Go Back
scones cu masline

Scones cu măsline

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 90 g Unt
  • 300 g Făină
  • 160 g Lapte
  • 100 g Măsline fară sâmburi
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Oregano
  • 1 lgt Sare linguriță rasă
  • 2 lg Lapte pentru uns

Instructions
 

  • Făina se cerne într-un bol. Se adaugă praful de copt, oregano, sarea, măslinele feliate și untul rece tăiat cubulete mici. Se amestecă.
  • Se adaugă oul blatul cu furculița și laptele. Ingredientele se amestecă apoi se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină. Cu o racletă se pliază o parte de aluat peste cealaltă, se împachetează. Se fac șase împachetări apoi cu sucitorul se aplatizează aluatul de un centimetru grosime.
  • Se decupează cercuri cu o formă de tăiat fursecuri și se așează distanțate într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Fiecare cerc de aluat se unge cu lapte folosind o pensulă.
  • Tava se introduce în cuptor preîncălzit pentru aproximativ 15 minute la 200°. După ce s-au rumenit frumos se scot scones pe un platou și se pot servi atât atât calzi cât și reci.