Go Back
salata de oua si maioneza

Salată de ouă cu maioneză

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4 porţii

Ingredients
  

  • 6 Ouă fierte
  • 50 ml Ulei
  • 1 Gălbenuș de ou crud
  • 1 Castravete murat merge și în oțet
  • 1 lgt Muștar
  • ½ lgt Boia dulce
  • ½ lgt Sare
  • ¼ lgt Paprika
  • ¼ lgt Piper

Instructions
 

  • Se fierb ouăle în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert se clătesc cu apă rece și se lasă să se răcească. Când s-au răcit se curăță de coajă iar un gălbenuș fiert se pune într-un castron cu gălbenușul crud și muștarul. Din acestea și ulei se pregătește o maioneză.
  • Restul de ouăse toacă și se pun în alt castron. Castravetele se toacă și el mărunt și se pune peste ouă. Se adaugă maioneza și condimentele. Se omogenizează și se pune în frigider cel puțin o jumătate de ora înainte de servire.