Salată de ouă cu maioneză: se pregătește rapid, este ieftină și extrem de gustoasă. Eu o pregătesc ori de câte ori ne este poftă sau am ouă mai multe. Cum este după sărbătorile pascale când îmi rămân foarte multe ouă înroșite. Pe acestea le transform în ouă umplute sau salată de ouă.
Salata de ouă cu maioneză poate fi servită că aperitiv pusă pe frunze de salată sau andive sau în castronele frumos decorate la mesele festive. Dar mai poate fi servită și în sandwich-uri cu frunze de salată și felii subțiri de bacon sau șunculiță.
Oricum am preferă să o servim salata de ouă este foarte sățioasă și gustoasă.
Salată de ouă cu maioneză
Ingredients
- 6 Ouă fierte
- 50 ml Ulei
- 1 Gălbenuș de ou crud
- 1 Castravete murat merge și în oțet
- 1 lgt Muștar
- ½ lgt Boia dulce
- ½ lgt Sare
- ¼ lgt Paprika
- ¼ lgt Piper
Instructions
- Se fierb ouăle în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert se clătesc cu apă rece și se lasă să se răcească. Când s-au răcit se curăță de coajă iar un gălbenuș fiert se pune într-un castron cu gălbenușul crud și muștarul. Din acestea și ulei se pregătește o maioneză.
- Restul de ouăse toacă și se pun în alt castron. Castravetele se toacă și el mărunt și se pune peste ouă. Se adaugă maioneza și condimentele. Se omogenizează și se pune în frigider cel puțin o jumătate de ora înainte de servire.