Go Back
salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Prep Time 40 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients
  

  • 1 kg Biscuiți populari
  • 500 g Lapte
  • 200 g Zahăr
  • 500 g Rahat
  • 200 g Unt
  • 30 g Cacao
  • 50 g Stafide
  • 1 lingura Esență de rom
  • Nucă de cocos

Instructions
 

  • Într-un castron încăpător se rup cu mâna biscuiții în bucăți mari.
  • Zahărul se amestecă cu cacaua într-un ibric. Se adaugă laptele, untul tăiat bucățele și se pune pe foc. Se lasă să se înfierbânte. Se adaugă esența de rom apoi se toarnă laptele peste biscuiți. Se amestecă totul apoi se acoperă castronul cu folie alimentară. Se lasă acoperit câteva minute, cât să se mai înmoaie biscuiții.
  • Se adaugă rahatul tăiat bucățele, stafidele și se amestecă. Se împarte compoziția în trei părți. Se pune fiecare parte de compoziție pe folie alimentară întinsă în două. Se rulează strâns și se leagă sulurile la capete. Se pun în frigider pentru câteva ore, de preferat peste noapte.
  • Înainte de servire se scoate sulul de salam de biscuiți din folie și se dă prin nucă de cocos.