Salam de biscuiți
Salam de biscuiți, desert al copilăriei, aromat cu esență de rom, pregătit foarte ușor acasă. Desert fară coacere pregătit din câteva ingrediente.
Rețeta unui salam de biscuiți, făcut simplu din biscuiți populari, lapte, cacao și rahat lipsea de pe blog. Chiar nu stiu cum am omis-o atâta timp, ținând cont că alte doua rețete diferite ale acestui desert sunt postate deja.
După cum veți vedea, cantitatea de ingrediente pentru această rețetă este mare pentru că atunci când fac, nu mă încurc. Adică, dacă tot fac acest desert, să fie pentru toată lumea. Pentru pachetul fetelor săptămânal, de exemplu sau pentru cunoștinte. Din toată cantitatea de ingrediente ies trei suluri mari de salam sau patru mai mici. Depinde pentru ce ocazie îl fac, daca îl fac pentru servit sau doar pentru noi. Rezista în frigider lejer o săptămână, asta în cazul în care nu a fost mâncat între timp. Cine dorește poate înjumătăți cantitățile.
Eu îmi aduc aminte, de când eram copil, când tăia vre-o vecină din salamul de biscuiți dat prin zahăr pudră. Cu câtă grijă tăia câte o felie pentru noi copii din vecini și cât de bucuroși eram cu toți când ne primeam feliuța de desert aromat cu esență de rom. Sper că acest desert să vă aducă și vouă bucurie atunci când îl gustați și să îl pregătiți cât mai des.
Salam de biscuiti
Ingredients
- 1 kg Biscuiți populari
- 500 g Lapte
- 200 g Zahăr
- 500 g Rahat
- 200 g Unt
- 30 g Cacao
- 50 g Stafide
- 1 lingura Esență de rom
- Nucă de cocos
Instructions
- Într-un castron încăpător se rup cu mâna biscuiții în bucăți mari.
- Zahărul se amestecă cu cacaua într-un ibric. Se adaugă laptele, untul tăiat bucățele și se pune pe foc. Se lasă să se înfierbânte. Se adaugă esența de rom apoi se toarnă laptele peste biscuiți. Se amestecă totul apoi se acoperă castronul cu folie alimentară. Se lasă acoperit câteva minute, cât să se mai înmoaie biscuiții.
- Se adaugă rahatul tăiat bucățele, stafidele și se amestecă. Se împarte compoziția în trei părți. Se pune fiecare parte de compoziție pe folie alimentară întinsă în două. Se rulează strâns și se leagă sulurile la capete. Se pun în frigider pentru câteva ore, de preferat peste noapte.
- Înainte de servire se scoate sulul de salam de biscuiți din folie și se dă prin nucă de cocos.