Go Back
rulouri pizza cu ajvar

Rulouri pizza cu ajvar

Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 8 bucăți

Ingredients
  

Aluat

  • 500 g Făină 650
  • 30 g Drojdie proaspătă
  • 3 lg Ulei de măsline
  • 2 lgt Zahăr
  • 1 lgt Sare
  • 280 g Apă caldă

Umplutura

  • 250 g Salam
  • 70 g Cașcaval ras
  • 120 g Mozzarella proaspătă
  • 2 lg Ajvar
  • 1 lgt Oregano

Pentru uns

  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lgt Lapte

Instructions
 

Aluat

  • Se cerne făina într-un castron. Drojdia, zahărul și puțină apă caldă se amestecă și se pune in mijlocul făinii. Se amestecă cu făina din jur și se adaugă celelalte ingrediente.
  • Se frământă un aluat care se lasă la crescut acoperit într-un loc cald. După ce și-a dublat volumul aluatul se întinde într-un dreptunghi pe un blat de lucru presărat cu făină sau pe masă.
  • Se unge toată suprafață aluatului cu ajvar și se presară oregano. Salamul toacat mărunt sau mărunțit într-un chopper se adaugă peste ajvar. Se presară cașcavalul și mozzarella ruptă în bucăți.
  • Aluatul se rulează într-un sul care se împarte în jumătate apoi fiecare jumătate în patru părți. Se pun feliile de aluat cu mijlocul în sus int-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se introduc în cuptorul încălzit în prealabil. Se coc 20 minute la 200°.