Într-un castron se pun drojdia, zahărul și două linguri de apă caldă. Se omogenizează și se lasă să crească. Făina se cerne într-un castron iar in mijlocul ei se face o scobitură și se toarnă drojdia. Se amestecă cu puțină făină și se adaugă apoi uleiul, sarea, apa caldă și esențele.
Se frământă aluatul foarte bine, se acoperă castonul și se lasă la crescut aproximativ o oră. După ce aluatul și-a dublat volumul se scoate din castron și se pune pe blatul de lucru presărat cu puțină făină.
Aluatul se întinde cu sucitorul într-o formă dreptunghiulară. Se întinde pe toată suprafața magiunul de prune și se presară nuca macinata. Apoi se rulează și se porționează în nouă bucăți.
Într-o tavă mică se pune hârtie de copt și se așează bucățile de aluat cu umplutura în sus, trei rânduri a câte trei bucăți. Se pune tava la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace la 180° aproximativ 25 minute, până se rumenesc.