Go Back

Rulouri de post cu magiun

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 9 bucăți

Ingredients
  

  • 285 g Făină
  • 25 g Drojdie proaspătă
  • 1 lg Zahăr
  • 50 g Ulei
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 lgt Esentă de rom
  • 50 g Nucă măcinată
  • 300 g Magiun de prune
  • ¼ lgt Sare
  • 125 g Apă caldă

Instructions
 

  • Într-un castron se pun drojdia, zahărul și două linguri de apă caldă. Se omogenizează și se lasă să crească. Făina se cerne într-un castron iar in mijlocul ei se face o scobitură și se toarnă drojdia. Se amestecă cu puțină făină și se adaugă apoi uleiul, sarea, apa caldă și esențele.
  • Se frământă aluatul foarte bine, se acoperă castonul și se lasă la crescut aproximativ o oră. După ce aluatul și-a dublat volumul se scoate din castron și se pune pe blatul de lucru presărat cu puțină făină.
  • Aluatul se întinde cu sucitorul într-o formă dreptunghiulară. Se întinde pe toată suprafața magiunul de prune și se presară nuca macinata. Apoi se rulează și se porționează în nouă bucăți.
  • Într-o tavă mică se pune hârtie de copt și se așează bucățile de aluat cu umplutura în sus, trei rânduri a câte trei bucăți. Se pune tava la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace la 180° aproximativ 25 minute, până se rumenesc.