Toate ingredientetele pentru cremă se pun reci într-un castron și se mixează până capătă o consistență tare. Din toată cantitatea de cremă obținută se păstrează câteva linguri pentru a îmbrăca rulada la final.
Blat ruladă
Se separă gălbenușurile de albușuri în vase diferite. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul adăugând treptat zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie și macha și se adaugă treptat peste albușuri.
Cu un ajutorul unui tel se adaugă în compoziție făina. Din cantitatea de fistic măcinat se oprește o lingură pentru decor iar restul se adaugă în compoziție.
Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt iar tava se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 7 minute la 180°.
Imediat cum s-a copt se răstoarnă blatul de ruladă cu fața în jos pe un prosop de bucătărie umed. Se desprinde hârtia de copt iar blatul se rulează cu prosopul . Se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit, blatul se desface din prosop iar țoață suprafață se unge cu crema. Se rulează cu grija apoi se îmbracă în crema păstrată și se decorează cu fistic măcinat și flori de caprifoi. Rulada se tine la rece câteva ore înainte de servire.