rulada cu fistic si matcha

Ruladă cu fistic și matcha

rulada cu fistic si matcha

Ruladă cu fistic și matcha, un desert deosebit și delicat, decorat cu flori diafane de caprifoi. Ruladă pufoasă, umplută din belșug cu cremă aromată cu vanilie.

Îmi place foarte mult să experimentez în bucătărie diferite rețete și combinații de arome. De aceea aproape toate rețetele de pe acest blog sunt creația mea, așa cum am crezut și mi-a plăcut să le pregătesc. Atunci când m-am inspirat de undeva sau de la cineva am scris asta în descrierea rețetei respective.

Această rețetă de ruladă cu fistic și matcha m-a bântuit ceva timp până am reușit să o fac. Mi se tot plimba prin cap combinația asta de fistic, matca și cremă de mascarpone dar nu reușeam să găsesc timp să o pregătesc. Noroc cu cele câteva zile libere de la servici, când am reușit să o pregătesc în liniște, fară graba notandu-mi cu atenție toți pașii rețetei. Pot spune cu siguranță că este una din cele mai bune combinații de arome.

Matcha este unul din ingredientele acestui desert .Dar ce este matcha? Pentru cei ce nu cunosc, matcha este un ceai verde concetrat sub formă de pudră, obținut din frunzele întregi de ceai printr-un procedeu migălos. Ceaiul macha este una din cele mai populare băuturi din zilele noastre. Aroma și culoare acestuia se regăsește și în multe deserturi, iar asfel de deserturi sunt într-adevar deosebite. Așa cum este și aceasta rulada pe care am ales să o decorez cu flori de caprifoi. Acesta este cunoscut în zona în care locuiesc, în zona Buzaului, sub denumirea de Mâna Maicii Domnului.

Nu am știut , până de curând că Mâna Maicii Domnului, este comestibilă. Și nici că această plantă cu flori parfumate are efecte miraculoase pentru sănătate și o legendă frumoasă care a dus la denumirea ei astfel. Așa că mi-a plăcut foarte mult și mi s-a părut potrivit să decorez un desert minunat cu acese flori delicate.

rulada cu fistic si matcha

Ruladă cu fistic și matcha

Prep Time 30 minutes
Cook Time 7 minutes
timp de racire 3 hours
Total Time 3 hours 37 minutes

Ingredients
  

Rulada

  • 5 Ouă
  • 85 g Zahăr
  • 80 g Făină
  • 60 g Fistic măcinat
  • 10 g Matcha
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Whipping cream
  • 100 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Esență de vanilie

Decor

  • Flori de caprifoi
  • Fistic măcinat

Instructions
 

Crema

  • Toate ingredientetele pentru cremă se pun reci într-un castron și se mixează până capătă o consistență tare. Din toată cantitatea de cremă obținută se păstrează câteva linguri pentru a îmbrăca rulada la final.

Blat ruladă

  • Se separă gălbenușurile de albușuri în vase diferite. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul adăugând treptat zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie și macha și se adaugă treptat peste albușuri.
  • Cu un ajutorul unui tel se adaugă în compoziție făina. Din cantitatea de fistic măcinat se oprește o lingură pentru decor iar restul se adaugă în compoziție.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt iar tava se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 7 minute la 180°.
  • Imediat cum s-a copt se răstoarnă blatul de ruladă cu fața în jos pe un prosop de bucătărie umed. Se desprinde hârtia de copt iar blatul se rulează cu prosopul . Se lasă să se răcească.
  • După ce s-a răcit, blatul se desface din prosop iar țoață suprafață se unge cu crema. Se rulează cu grija apoi se îmbracă în crema păstrată și se decorează cu fistic măcinat și flori de caprifoi. Rulada se tine la rece câteva ore înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating