Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă cu zahărul, adăugat treptat, cu ajutorul unui mixer. Gălbenușurile se omogenizează împreună cu sarea și esența de vanilie și se adaugă peste bezeaua de albușuri. Apoi se încorporează făina in compoziție cu ajutorul unui tel.
Într-o tavă de cuptor sau o tavă specială pentru copt rulade se pune hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la 180° aproximativ 15 minute în funcție de cuptor. După ce s-a copt se răstoarnă pe un prosop umed sau hârtie de copt peste care s-a presărat zahăr pudră. Se rulează și se lasă să se răcească.
Crema
Ciocolata ruptă bucăți se topește pe baie de abur apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Untul moale se amestecă cu zahărul și se mixează . Se adaugă pe rând câte o lingură de ciocolată topită până se încorporează toată și devine o cremă aerată.
Asamblare
Se desface foaia de ruladă . Se oprește din crema de ciocolată un sfert pentru decor. Restul de cremă se întinde pe toată suprafața foii de ruladă. Apoi se rulează și se pune pe un platou. Se îmbracă rulada cu cremă de ciocolată și se acoperă cu alune măcinate. Deasupra se pun pătrățele de ciocolată. Rulada se pune în frigider până în momentul servirii.