Ruladă cu alune și cremă de ciocolată
Ruladă cu alune și cremă de ciocolată, prăjitură cu blat pufos și multă cremă de ciocolată. Rețeta rapidă de ruladă delicioasă acoperită cu alune măcinate.
Să presupunem că vreți un desert care să fie gata într-un timp scurt. Până pregătiți masa de prânz într-un weekend sau se anunță musafiri la masă să fie gata. Atunci puteți pregăti această ruladă cu alune și cremă de ciocolată care este gata în cel mult două ore cu tot cu statul la rece în frigider.
Ruladă cu alune și cremă de ciocolată
Ingredients
Blat
- 6 Ouă
- 100 g Zahăr
- 100 Faină
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 1 praf Sare
Crema
- 170 g Ciocolată neagră 50%cacao
- 330 g Unt 80%grăsime
- 150 g Zahăr pudră
Decor
- 170 g Alune măcinate
- Pătrățele de ciocolată
Instructions
Blat
- Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă cu zahărul, adăugat treptat, cu ajutorul unui mixer. Gălbenușurile se omogenizează împreună cu sarea și esența de vanilie și se adaugă peste bezeaua de albușuri. Apoi se încorporează făina in compoziție cu ajutorul unui tel.
- Într-o tavă de cuptor sau o tavă specială pentru copt rulade se pune hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la 180° aproximativ 15 minute în funcție de cuptor. După ce s-a copt se răstoarnă pe un prosop umed sau hârtie de copt peste care s-a presărat zahăr pudră. Se rulează și se lasă să se răcească.
Crema
- Ciocolata ruptă bucăți se topește pe baie de abur apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Untul moale se amestecă cu zahărul și se mixează . Se adaugă pe rând câte o lingură de ciocolată topită până se încorporează toată și devine o cremă aerată.
Asamblare
- Se desface foaia de ruladă . Se oprește din crema de ciocolată un sfert pentru decor. Restul de cremă se întinde pe toată suprafața foii de ruladă. Apoi se rulează și se pune pe un platou. Se îmbracă rulada cu cremă de ciocolată și se acoperă cu alune măcinate. Deasupra se pun pătrățele de ciocolată. Rulada se pune în frigider până în momentul servirii.