Go Back

Pui în sos de roșii cu ciuperci

5 from 1 vote
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Servings 4 porții

Equipment

  • Tava 30/20

Ingredients
  

Sos de rosii cu ciuperci

  • 300 g Ciuperci champignon
  • 500 g Suc de roșii
  • 100 g Apă
  • 1 Ceapă
  • 2 lg Ulei de măsline
  • ½ lgt Piper
  • ½ lgt Chili pudră
  • 3 catei Usturoi
  • ½ legatura Mărar

Pulpe la cuptor

  • 4 Pulpe de pui
  • 2 lg Ulei de măsline
  • ¼ Sare
  • ¼ Piper

Instructions
 

Pulpe la cuptor

  • Pulpele de pui se parlesc, se spală și se condimentează. Se unge o tavă cu ulei și se așează pulpele . Tava se pune în cuptor pentru o ora la 180°. Din când în când se ung pulpele de pui cu sosul din tavă. Între timp se pregătește sosul de roșii cu ciuperci.

Sos de roșii cu ciuperci

  • Ceapa se toacă mărunt și se călește cu uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă ciupercile spălate și feliate. Se lasă pe foc amestecând din când in când până scade apa.
  • Sosul de roșii, apa și condimentele se adaugă peste ciuperci și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă apoi mărarul tăiat mărunt și usturoiul pisat.
  • Când pulpele s-au rumenit se scoate tava din cuptor și se toarnă sosul peste ele. Se mai lasă tavă din nou în cuptor 10 minute.