Go Back
pui cu ciuperci 1

Pui cu ciuperci și smântână

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 800 g Carne de pui - Eu am folosit pulpe
  • 300 g Ciuperci
  • 270 g Smântână
  • 200 ml Stock sau supă de legume sau supă de oase
  • 1 Ceapă
  • 4 catei Usturoi
  • Mărar
  • 50 g Ulei

Instructions
 

  • Pentru această rețetă eu am folosit pulpe de pui. Și pentru că aveau os a trebuit să le fierb puțin cu stock (supă de oase).
  • Dacă nu aveți stock gata pregătit, acest lucru se poate rezolva foarte ușor. Se încălzește o cană de apă și se dizolvă în ea un cub de concentrat de legume sau de pui.
  • Am porționat carnea și am pus-o la prăjit cu puțin ulei. A fost nevoie să fac acest lucru în două tranșe.
  • După ce am terminat cu carnea, am pus în uleiul rămas ciupercile feliate. Le-am lăsat până s-au rumenit. Apoi le-am scos și am pus în tigaie ceapa tocată și trei căței de usturoi dați pe răzătoare. Dacă mai este nevoie se mai adaugă puțin ulei.
  • Am pus și un praf de sare pentru a scoate apa din ceapă. Când s-a călit ceapa, am adăugat ciupercile și carnea de pui. Peste ele am adăugat jumătate din zeama de oase (stock).
  • Când sosul a scăzut am adăugat și smântâna combinată cu restul de stock. Am potrivit de sare și piper. L-am lăsat la foc mic până când sosul s-a legat.
  • La final am adăugat mărarul tocat și ultimul cățel de usturoi dat pe răzătoarea mică.
  • Folosesc această metodă de a da usturoiul pe răzătoare, direct în tigaie pentru că este foarte simplu.