Pui cu ciuperci și smântână
Pui cu ciuperci și smântână este o rețetă clasică ce se poate pregăti foarte repede și este super delicioasă. În cel mult 35-40 de minute masa de prânz sau cina poate fi gata. Carnea de pui, acoperită de sosul de smântână aromat cu usturoi poate fi perfectă și pentru dieta keto. Totul se poate pregăti într-un singur vas în cel mai scurt timp. Ca și garnitură se poate servi lângă un piure de cartofi, orez prăjit sau și mai bine lângă o mămăligă fierbinte.
Pui cu ciuperci și smântână
Ingredients
- 800 g Carne de pui – Eu am folosit pulpe
- 300 g Ciuperci
- 270 g Smântână
- 200 ml Stock sau supă de legume sau supă de oase
- 1 Ceapă
- 4 catei Usturoi
- Mărar
- 50 g Ulei
Instructions
- Pentru această rețetă eu am folosit pulpe de pui. Și pentru că aveau os a trebuit să le fierb puțin cu stock (supă de oase).
- Dacă nu aveți stock gata pregătit, acest lucru se poate rezolva foarte ușor. Se încălzește o cană de apă și se dizolvă în ea un cub de concentrat de legume sau de pui.
- Am porționat carnea și am pus-o la prăjit cu puțin ulei. A fost nevoie să fac acest lucru în două tranșe.
- După ce am terminat cu carnea, am pus în uleiul rămas ciupercile feliate. Le-am lăsat până s-au rumenit. Apoi le-am scos și am pus în tigaie ceapa tocată și trei căței de usturoi dați pe răzătoare. Dacă mai este nevoie se mai adaugă puțin ulei.
- Am pus și un praf de sare pentru a scoate apa din ceapă. Când s-a călit ceapa, am adăugat ciupercile și carnea de pui. Peste ele am adăugat jumătate din zeama de oase (stock).
- Când sosul a scăzut am adăugat și smântâna combinată cu restul de stock. Am potrivit de sare și piper. L-am lăsat la foc mic până când sosul s-a legat.
- La final am adăugat mărarul tocat și ultimul cățel de usturoi dat pe răzătoarea mică.
- Folosesc această metodă de a da usturoiul pe răzătoare, direct în tigaie pentru că este foarte simplu.