90gJeleu de zmeurăsau dulceață pasată și dată prin sită
140gUnttopit
170gFăină
1plic Praf de copt
1plicZahăr vanilinat
⅕lgtSare
100gCiocolată
2lgUlei
Instructions
Sfecla roșie fiartă se pasează cu un blender până se obține un piure.
Într-un bol se bat ouăle cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă untul, sarea și zahărul vanilinat. Piureul de sfeclă roșie se amestecă cu jeleul de zmeură și se adaugă în compoziție. Apoi se adaugă praful de copt și făina.
Se pune hârtie de copt într-o tavă 30/40 cm se toarnă compoziția și se nivelează cu o spatulă. Se coace 17 minute la 170°. Când este gata se scoate tava din cuptor iar blatul se lasă să se răcească pe un grătar.
Ciocolata se rupe în bucăți și împreună cu cele două linguri de ulei se topește pe baie de abur sau la microunde.
Se decupează inimioare din blat cu ajutorul unei forme de decupat fursecuri, se așează pe hârtie de copt și se decorează cu ciocolată topită. Se lasă deoparte până se întărește ciocolata apoi se așează pe un platou.