Go Back
prajitura turnata cu mere

Prăjitură turnată cu mere

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 8 porţii

Ingredients
  

Blat

  • 4 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 150 ml Ulei
  • 280 ml Lapte
  • 400 g Făină
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 praf Sare

Umplutura

  • 700 g Mere cântărite răzuite
  • 40 g Zahăr
  • ½ lgt Scortișoară
  • 1 lg Ulei

Instructions
 

  • Merele se spală , se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă merele și zahărul. Se lasă pe foc, amestecând din când în când, până scade tot sucul și merele încep să se călească. Acum se pune scorțișoara, se amestecă și se lasă deoparte.
  • Într-un bol se pun ouăle cu un praf de sare și se amestecă cu mixerul. Se adaugă zahărul și se continuă până ce acesta se dizolvă. Apoi se adaugă uleiul, laptele, praful de copt, esența de vanilie și făina.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă cu diametrul de 30/20. Se toarnă mai mult de jumătate din compoziție în tavă apoi se pun merele călite. Deasupra se pune restul de compoziție fără a se întinde cu lingura.
  • Tava se pune în cuptorul încins în prealabil la 180° și se coace aproximativ 30 de minute. Când prăjitura este rece se porționează și se pudrează cu zahăr pudră.