Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul folosind un mixer. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, treptat, până se formează o maioneză. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilinat și sarea, apoi se încorporează treptat în albușurile bătute.
Treptat se încorporează în compoziție făina amestecată cu praful de copt, amestecând de jos în sus. Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtier de copt și se pune la copt pentru 20 minute la 180° sau până trece testul scobitorii.
După ce s-a copt blatul se scoate cu hârtia de copt din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar. Blatul rece se porționează după dorință în pătrate mici sau dreptunghiuri..
Glazura
În timp ce blatul este la cuptor se pregătește glazura.
Într-o crăticioară se amestecă zahărul și cacaua, apoi se adaugă laptele. Se pune crăticioara pe foc, iar când sosul s-a încălzit se adaugă untul tăiat cubulete. Se lasă să fiarbă până s-a topit tot untul, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
În sosul rece se adaugă esența de rom.
Asamblare
Cu ajutorul unei frigărui se ia o bucățică de blat, se dă prin sosul de cacao, apoi se aseaza pe un grătar. Se procedează astfel cu toate bucățelele de blat.
Tot cu ajutorul unei frigărui se ia câte o bucățică de blat îmbrăcat în sos, se tăvălește prin nucă de cocos și se aseaza pe un platou.