Go Back
prajitura speculoos

Prăjitură Speculoos

Prep Time 40 minutes
timp de racire 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Servings 10 porții

Equipment

  • 1 Tava de chec

Ingredients
  

  • 350 g Biscuiți Speculoos
  • 150 g Lapte rece

Crema

  • 1 plic Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată
  • 250 g Lapte rece
  • 150 g Unt moale 80% grăsime

Glazura

  • 150 g Ciocolată cu lapte 40% cacao
  • 70 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)

Decor

  • 1 lgt Cacao

Instructions
 

  • Ingredientele pentru cremă se pun într-un bol și se mixează foarte bine. Într-un poș se pun două linguri de cremă și se păstrează pentru decor.
  • Se aseaza folie alimentară într-o tavă de chec. Se aseaza un strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi se întinde un strat de cremă. Se continua până se termină biscuiții și crema. Vor fi patru straturi de biscuiți și trei de cremă. Ultimul strat de biscuiți se acoperă cu folie alimentară și se pune tava în frigider penrtu două- trei ore.
  • Ciocolata ruptă în bucăți se topește împreună cu frișca lichidă pe baie de abur. Tava cu prăjitura se scoate din frigider, se îndepărtează folia de deasupra și se aseaza pe un platou. Se scoate și restul de folie.
  • Ciocolata topită se întinde călduță pe toată suprafața prăjiturii. Prăjitura se pune în frigider până se întărește ciocolata. Apoi se scoate iar deasupra se fac cu poșul moțuri de cremă și se pudrează cu cacao.