prajitura speculoos

Prăjitură Speculoos

prajitura spaculoos

Prăjitură Speculoos pregătită la rece cu cremă și glazură de ciocolată și biscuiți Speculoos. Un desert rapid, simplu de pregătit.

După un tort Speculoos era normal să apară pe blog și o prăjitură Speculoos pentru că îmi plac foarte mult biscuiții cu același nume. Daca nu i-ați încercat până acum eu vii recomand, îi găsiți mai prin toate magazinele. Sunt biscuiți care se potrivesc foarte bine într-un desert, dar pot fi mâncați și simpli alături de o cană de ceai.

Despre rețeta de azi trebuie să vă spun că nu este nevoie să aprindeți aragazul pentru pregătirea ei. Este o prăjitură care se prepară la rece, foarte simplu și în doar câteva minute. Mie mi-a luat 40 minute să o pregătesc, cu tot cu pregătirea cremei. A fost mai greu să aștept să stea la rece.

Pentru cremă am folosit un plic de mix pentru cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker. Am pregătit crema conform instrucțiunilor de pe plic. Vă spun exact ce fel de mix de cremă am folosit pentru că doar pe acesta l-am folosit. De la alte branduri nu am încercat și nu stiu cum sunt. Deși îmi place să fac eu acasă cremele pentru prăjituri de această dată am folosit varianta mult mai rapidă și am economisit timp.

Dacă vreți să vedeți această rețetă în format video o puteți căuta pe contul cu același nume ca al blogului de pe TikTok. Vă aștept și acolo iar un semn de la voi va fi foarte apreciat.

prajitura speculoos

Prăjitură Speculoos

Prep Time 40 minutes
timp de racire 3 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Servings 10 porții

Equipment

  • 1 Tava de chec

Ingredients
  

  • 350 g Biscuiți Speculoos
  • 150 g Lapte rece

Crema

  • 1 plic Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată
  • 250 g Lapte rece
  • 150 g Unt moale 80% grăsime

Glazura

  • 150 g Ciocolată cu lapte 40% cacao
  • 70 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)

Decor

  • 1 lgt Cacao

Instructions
 

  • Ingredientele pentru cremă se pun într-un bol și se mixează foarte bine. Într-un poș se pun două linguri de cremă și se păstrează pentru decor.
  • Se aseaza folie alimentară într-o tavă de chec. Se aseaza un strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi se întinde un strat de cremă. Se continua până se termină biscuiții și crema. Vor fi patru straturi de biscuiți și trei de cremă. Ultimul strat de biscuiți se acoperă cu folie alimentară și se pune tava în frigider penrtu două- trei ore.
  • Ciocolata ruptă în bucăți se topește împreună cu frișca lichidă pe baie de abur. Tava cu prăjitura se scoate din frigider, se îndepărtează folia de deasupra și se aseaza pe un platou. Se scoate și restul de folie.
  • Ciocolata topită se întinde călduță pe toată suprafața prăjiturii. Prăjitura se pune în frigider până se întărește ciocolata. Apoi se scoate iar deasupra se fac cu poșul moțuri de cremă și se pudrează cu cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating