Se separă ouăle. Albușurile și un praf de sare se bat spumă tare într-un bol cu ajutorul mixerului. Zahărul se adaugă treptat și se continuă până devine o bezea tare. Gălbenușurile se amestecă cu esența de portocale și se adaugă încet peste albușuri.
Se renunţă la mixer și cu un tel sau o spatulă se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziția se pune în tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 170°. După coacere se lasă la răcit, se desprinde hârtia de copt și se decupează marginile de jur împrejur. Blatul obținut se taie în două părți, iar o parte se pune înapoi in tavă.
Sirop
Cât timp se coace blatul se face siropul. Într-un ibric se pun zahărul și apa la fiert până se topește zahărul. Se oprește focul și se adaugă în sirop esenţa de portocale. Se lasă la răcit.
Frişca
Smântâna se pune într-un bol și se bate cu mixerul până crește în volum. Se adaugă și zahărul treptat având grijă totuși să nu se bată prea mult, să nu devină frișcă unt.
Glazura
Se pun bănuții de ciocolată fiecare în câte un castronel cu câte o jumătate din cantitățile de lapte și unt. Se topește fiecare la bain-marie. După topire se așteaptă să se răcească 10 minute și se pune fiecare glazură în câte un pos sau pungă.
Asamblare
Se însiropează blatul din tavă cu jumătate din sirop și se adaugă frișca din care am păstrat o parte pentru decor. Se pune al doilea blat și se însiropează cu restul de sirop. Se pune la rece o jumătate de ora. După ce s-a răcit se porționează în opt pătrate. Se decorează cu glazură albă și roz. În mijloc se decorează cu câte o avelină de frișcă.