Mai întâi se scot sâmburii cireșelor spălate în prealabil. Se pun la scurs într-o strecurătoare. Cuptorul se încinge la 180° până facem compoziția.
Ouăle se separă iar albușurile se bat cu mixerul și un praf de sare până devin spumoase. Se adaugă treptat zahărul și se bat în continuare până își dublează volumul și se dizolvă zahărul.
Gălbenușurile se freacă separat , într-un castron , cu zahărul vanilat. Se adaugă ușor peste albușurile bătute. Se omogenizează compoziția și se adaugă în fir subțire uleiul , apoi iaurtul. Se renunţă la mixer și se continuă cu un tel încorporarea făinei amestecate cu praful de copt.
Se unge o tavă cu unt și se presară cu cele două linguri de zahăr. Cireșele , scurse , se pun în tavă într-un strat uniform. Se toarnă compoziția și se nivelează cu o spatulă.
Tava se pune în cuptor și se coace 30-40 minute (depinde de cuptor) la 180° , cu ventilație. După ce a trecut testul scobitorii se scoate tava din cuptor , se lasă 2-3 minute , și se acoperă cu un platou sau o tavă .
Apoi dintr-o mișcare se întoarce invers , tava în care s-a copt ajungând deasupra. Se ridică ușor ,iar dacă au mai rămas cireșe lipite de tavă nu este nicio problemă. Se desprind și se pun peste prăjitură. Se lasă la răcit .
Frișca se bate cu zahărul într-un bol . Se adaugă zahărul vanilat și când a devenit fermă și aerată se pune într-un poș. Se decorează prăjitura complet răcită.