Go Back
prajitura rasturnata cu caise si crema

Prăjitură răsturnată cu caise și cremă

Prep Time 25 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour

Equipment

  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 7 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 200 g Zahăr pentru topit
  • 100 g Ulei
  • 130 g Iaurt
  • 350 g Făină
  • 1 kg Caise
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 300 g Smântână 30% grăsime
  • 250 g Mascarpone
  • 50 g Zahăr
  • 3 Caise 200g

Instructions
 

  • 200g de zahăr se pun în tava în care se va coace prăjitura. Se pune tava în cuptorul fierbinte și se lasă să se topească zahărul, scuturând din când în când tava.
  • După ce s-a topit zahărul se scoate tava din cuptor și se aseaza caisele tăiate sferturi.
  • Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul adăugând treptat zahărul.
  • Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și esența de vanilie și se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă tare. Se adaugă iaurtul, se amestecă apoi se încorporează faina și praful de copt folosind o spatulă. Compoziția se toarnă peste caise în tavă.
  • Tava se introduce în cuptor la 180° pentru 35 minute. După ce s-a copt, prăjitura se răstoarnă fierbinte și cu grija pe o tavă sau un platou cu margini ridicate. Se lasă să se răcească complet.
  • Într-un bol se amestecă cu mixerul brânza mascarpone, smântâna și zahărul până devin o cremă consistentă. Se taie mărunt caisele și se adaugă în cremă apoi se întinde crema pe toată suprafața prăjiturii. Prăjitura se ține în frigider cel puțin o oră înaintea servirii.