Go Back

Prăjitură pufoasă cu căpșuni

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 12 bucăți

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 7 Ouă
  • 250 g Zahăr tos
  • 200 g Făină
  • 100 g Unt
  • 200 g Căpșuni
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt
  • 30 g Zahăr pudră vanilat
  • lgt Sare

Instructions
 

  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul tos. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanile, sarea și untul topit.
  • Se încorporează în albușurile bătute amestecul cu gălbenușuri. Se adaugă făina cernută și amestecată cu praful de copt.
  • Se pune hârtie de copt în tavă și se toarnă compoziția. Tava se pune în cuptor pentru 5 minute la 180°. După 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se așează căpșunile spălate și fără codițe.
  • Se introduce din nou în cuptor prăjitura și se mai lasă la copt aproximativ 20-25 minute sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt prăjitura se lasă la răcit apoi se scoate din tavă pe un platou și se pudrează cu zahăr farin.