Merele se spală, se curăță de coajă și semințe și se taie în pătrățele. Se amestecă într-un castron cu scorțișoara și 50 g zahăr și se așează în tava unsă cu 15 g unt.
Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă untul topit apoi iaurtul. Se amestecă împreună.
Se adaugă iaurtul, praful de copt, esența de vanilie și făina. Compoziția se toarnă peste mere in tavă și se pune la copt pentru 25 minute la 180° până trece testul scobitorii.
Se lasă câteva minute prăjitura în tavă să se răcească apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.
Ingredientele pentru cremă se pun într-un bol și se bat cu mixerul până rezultă o crema fermă. Nu trebuie insistat prea mult.
Crema se întinde pe toată suprafața prăjiturii cu o spatulă apoi se pune prăjitura la rece, în frigider, pentru 1 ora sau până în momentul servirii.