Go Back
prajitura cu mere si crema

Prăjitură cu mere și cremă

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 1,500 kg Mere
  • 6 Ouă
  • 300 g Zahăr
  • 120 g Unt
  • 15 g Unt pentru uns tava
  • 130 g Iaurt gras
  • 220 g Făină
  • 2 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Scorțișoară praf

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Creme fraiche
  • 100 g Zahăr pudră

Instructions
 

  • Merele se spală, se curăță de coajă și semințe și se taie în pătrățele. Se amestecă într-un castron cu scorțișoara și 50 g zahăr și se așează în tava unsă cu 15 g unt.
  • Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă untul topit apoi iaurtul. Se amestecă împreună.
  • Se adaugă iaurtul, praful de copt, esența de vanilie și făina. Compoziția se toarnă peste mere in tavă și se pune la copt pentru 25 minute la 180° până trece testul scobitorii.
  • Se lasă câteva minute prăjitura în tavă să se răcească apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.
  • Ingredientele pentru cremă se pun într-un bol și se bat cu mixerul până rezultă o crema fermă. Nu trebuie insistat prea mult.
  • Crema se întinde pe toată suprafața prăjiturii cu o spatulă apoi se pune prăjitura la rece, în frigider, pentru 1 ora sau până în momentul servirii.