Prăjitură cu mere și cremă

Prăjitură cu mere și cremă
prajitura cu mere si crema

Prăjitură cu mere și cremă de mascarpone, un desert pe gustul tuturor. Prăjitură cu blat, un strat de mere și o crema fină și aerată ce poate fi transformată ușor într-un alt desert.

Prăjitura cu mere și cremă este exact ceea ce trebuie atunci când vreau să pregătesc un desert care să arate bine când este servit pe farfurie dar să fie și foarte gustoasă. Este o prăjitură răsturnată cu mere peste care am pus o crema foarte fină de mascarpone și creme fraiche. Nu va faceți probleme dacă nu aveți crema de smântână, creme fraiche, se poate înlocui foarte bine cu smântână grasă. La această rețetă se poate dar nu se poate înlocui la orice rețetă.

Dacă se dorește se poate transforma prăjitura cu mere și cremă într-un delicios tort foarte simplu. Se coc blatul și merele într-o formă detașabilă de tort care a fost mai întâi învelită în folie de aluminiu pentru a nu curge din sucul merelor. Se răstoarnă pe un platou și se decorează  cu crema după ce s-a răcit. Simplu nu?

Oricare variantă veți alege sigur această rețetă va fi pe gustul vostru mai ales că este foarte simplu și ușor de pregătit. 

prajitura cu mere si crema

Prăjitură cu mere și cremă

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 1,500 kg Mere
  • 6 Ouă
  • 300 g Zahăr
  • 120 g Unt
  • 15 g Unt pentru uns tava
  • 130 g Iaurt gras
  • 220 g Făină
  • 2 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Scorțișoară praf

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Creme fraiche
  • 100 g Zahăr pudră

Instructions
 

  • Merele se spală, se curăță de coajă și semințe și se taie în pătrățele. Se amestecă într-un castron cu scorțișoara și 50 g zahăr și se așează în tava unsă cu 15 g unt.
  • Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă untul topit apoi iaurtul. Se amestecă împreună.
  • Se adaugă iaurtul, praful de copt, esența de vanilie și făina. Compoziția se toarnă peste mere in tavă și se pune la copt pentru 25 minute la 180° până trece testul scobitorii.
  • Se lasă câteva minute prăjitura în tavă să se răcească apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească complet.
  • Ingredientele pentru cremă se pun într-un bol și se bat cu mixerul până rezultă o crema fermă. Nu trebuie insistat prea mult.
  • Crema se întinde pe toată suprafața prăjiturii cu o spatulă apoi se pune prăjitura la rece, în frigider, pentru 1 ora sau până în momentul servirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating