Se sparg ouăle într-un bol încăpător. Se adaugă cele două tipuri de zahăr și se bate totul cu mixerul până nu se mai simpte nici o granulă de zahăr.
Se adaugă untura la temperatura camerei, sarea, esența de vanilie și se amestecă bine după fiecare.
Bicarbonatul de amoniu se amestecă cu oțetul într-un pahar apoi se adaugă în compoziție. Se încorporează 400 g de făină și se amestecă totul cu mâna. Din toată compoziția se păstrează aproximativ 200 g deoparte iar restul se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt.
Peste aluatul din tavă se întinde gemul de caise. Compoziția oprită se amestecă cu 70 g făină. Trebuie să fie un aluat tare. Dacă mai este nevoie se mai adaugă făină. Aluatul obținut se rade pe răzătoarea cu găuri mari peste gemul de caise.
Tavă se pune în cuptorul încălzit în prealabil și se coace prăjitura 25 minute la 180°. Este gata când trece testul scobitorii și se porționează după ce s-a răcit.