Go Back
prajitura cu coca rasa

Prăjitură cu cocă rasă

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 20 bucati

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 100 g Zahăr brun
  • 100 g Zahăr pudră
  • 150 g Untură
  • 400 g Făină 1
  • 70 g Făină 2
  • 450 g Gem de caise
  • 1 plic Bicarbonat de amoniu
  • 1 linguriță Oțet
  • 1 linguriță Esență de vanilie
  • un praf Sare

Instructions
 

  • Se sparg ouăle într-un bol încăpător. Se adaugă cele două tipuri de zahăr și se bate totul cu mixerul până nu se mai simpte nici o granulă de zahăr.
  • Se adaugă untura la temperatura camerei, sarea, esența de vanilie și se amestecă bine după fiecare.
  • Bicarbonatul de amoniu se amestecă cu oțetul într-un pahar apoi se adaugă în compoziție. Se încorporează 400 g de făină și se amestecă totul cu mâna. Din toată compoziția se păstrează aproximativ 200 g deoparte iar restul se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt.
  • Peste aluatul din tavă se întinde gemul de caise. Compoziția oprită se amestecă cu 70 g făină. Trebuie să fie un aluat tare. Dacă mai este nevoie se mai adaugă făină. Aluatul obținut se rade pe răzătoarea cu găuri mari peste gemul de caise.
  • Tavă se pune în cuptorul încălzit în prealabil și se coace prăjitura 25 minute la 180°. Este gata când trece testul scobitorii și se porționează după ce s-a răcit.