Go Back
prajitura cu afine si ciocolata thumbnail

Prăjitură cu afine și ciocolată

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 12 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 120 ml Ulei
  • 170 g Făină
  • 250 g Afine
  • ½ lgt Bicarbonat de sodiu
  • lgt Esență de vanilie
  • 1 praf Sare

Glazura

  • 100 g Ciocolată 50% cacao
  • 20 g Unt
  • 2 lg Lapte

Instructions
 

  • Se încinge cuptorul la 170°. Ouăle se separă în boluri diferite. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă praful de sare și zahărul treptat. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie și uleiul. În albușurile bătute spumă se încorporează compoziția de gălbenușuri. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă și se adaugă compoziția care se nivelează cu o spatulă. Tava se pune în cuptorul încins pentru 10 minute. Apoi se scoate și se presară pe toată suprafața prăjiturii afinele spălate și șterse de surplusul de apă. Se pune tava din nou în cuptor pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt se scoate din tavă prăjitura, cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit pe un grătar.

Glazura

  • Se pun într-un castron ingredientele pentru glazură și se topesc pe baie de abur. După ce s-au topit complet se transferă totul într-un poș sau o pungă. Se taie capătul poșului sau a pungii și se glazurează prăjitura pe diagonală.