Prăjitură cu afine și ciocolată
Această prăjitură cu afine și ciocolată i-a cucerit pe toți cei care au gustat-o. Blat pufos și fructe acrișoare acoperite de ciocolată, rețeta simplă a unui desert reușit.
Nici prin cap nu mi-a trecut că o rețetă atât de simplă va avea un așa succes. Și arată chiar foarte bine. Se pot înlocui afinele și cu alte fructe dacă se dorește, iar blatul pufos dar rezistent le va susține. Sper să încercați prăjitura cu afine și ciocolată și să îmi spuneți dacă v-a plăcut. 🙂
Prăjitură cu afine și ciocolată
Equipment
- Mixer
- Tava 30/20
Ingredients
Blat
- 5 Ouă
- 200 g Zahăr
- 120 ml Ulei
- 170 g Făină
- 250 g Afine
- ½ lgt Bicarbonat de sodiu
- lgt Esență de vanilie
- 1 praf Sare
Glazura
- 100 g Ciocolată 50% cacao
- 20 g Unt
- 2 lg Lapte
Instructions
- Se încinge cuptorul la 170°. Ouăle se separă în boluri diferite. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă praful de sare și zahărul treptat. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie și uleiul. În albușurile bătute spumă se încorporează compoziția de gălbenușuri. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
- Se pune hârtie de copt într-o tavă și se adaugă compoziția care se nivelează cu o spatulă. Tava se pune în cuptorul încins pentru 10 minute. Apoi se scoate și se presară pe toată suprafața prăjiturii afinele spălate și șterse de surplusul de apă. Se pune tava din nou în cuptor pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt se scoate din tavă prăjitura, cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit pe un grătar.
Glazura
- Se pun într-un castron ingredientele pentru glazură și se topesc pe baie de abur. După ce s-au topit complet se transferă totul într-un poș sau o pungă. Se taie capătul poșului sau a pungii și se glazurează prăjitura pe diagonală.