Go Back
prajitura crumble cu mure si zmeura

Prăjitură crumble cu mure și zmeură

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 200 g Biscuiți digestivi
  • 200 g Zahăr
  • 270 g Făină
  • 150 g Iaurt
  • 350 g Mure
  • 200 g Zmeura
  • 200 g Cremă de branza
  • 50 g Zahăr pudră
  • 30 g Amidon
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare
  • 1 lgt Praf de copt

Instructions
 

  • Biscuiții se mărunțesc cu mâna într-un castron. Murele și zmeura spălate și scurse de apă se amestecă într-un castron cu brânza și zahărul pudră.
  • Untul se mixieaza cu zahărul într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând, apoi iaurtul, esența de vanilie, sarea și se amestecă după fiecare. Se adaugă faina și praful de copt.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Peste aluat se pune compoziția cu fructe, iar deasupra se presară biscuiții.
  • Tava se pune în cuptorul preîncălzit și se coace 50 minute la 170°, până se rumenește frumos prăjitura. După ce s-a copt se scoate prăjitura pe un grătar și se lasă să se răcească complet. Prăjitura se porționează rece.